Nieuws

10 februari 2023 – Informatieavond voor vrijwilligers en geïnteresseerden

Op dinsdagavond 21 februari organiseren wij een informatieavond voor vrijwilligers in het Buurtschapshuis op Sinderen. Deze avond is bedoeld voor iedereen die nu al vrijwilliger voor het Boskapellebusken is, maar ook voor wie dit misschien wel zou willen worden en hier meer over wil weten. De bedoeling is om enerzijds informatie met jullie te delen en anderzijds ook jullie gedachten en ideeën te horen over de aanpak en organisatie van activiteiten in 2023.

Tijd en plek: 20.00-22.00 uur, kleine zaal Buurtschapshuis

Programma:
– Korte terugblik op het afgelopen jaar
– Organisatie en financiën Boskapellebusken
– Plannen 2023
– Ideeën voor werkgroepen en discussie over enkele vragen

We sluiten af met een drankje. In verband met koffie en stoelen graag uiterlijk donderdag 16 februari aanmelden bij boskapellebusken@gmail.com. Als je niet kunt, maar wel als vrijwilliger betrokken wilt zijn/blijven horen we het ook graag.

Zegt het voort en hopelijk tot de 21e!

28 januari 2023 – Boskapellebusken op de radio bij 1Achterhoek

Vanmiddag waren Aart en Anna te gast bij 1Achterhoek om te praten over het Boskapellebusken en het winnen van de Kern met Pit prijs van Gelderland. Luister het fragment terug via onze Facebookpagina 🎧

21 januari 2023 – Boskapellebusken wint Kern met Pit prijs! 🌳

Wauw, het Boskapellebusken heeft de Kern met Pit prijs van de provincie Gelderland gewonnen! Wij danken iedereen voor het stemmen. Op naar de landelijke finale.

21 december 2022 – Stem op het Boskapellebusken! 🌳

Wil jij stemmen op dit project bij Kern met Pit? Met jouw stem maken we namelijk kans op een extra hoog geldbedrag. Het kost je nog geen minuut en wij zijn je enorm dankbaar!

Stemmen kan via: https://www.kernmetpit.nl/

30 november 2022 Terugblik op de tweede plantdag van 26 november

Zaterdag 26 november was het zover: plantdag van het bosplantsoen🌿

Deze dag stond in het teken van 2500 stuks bosplantsoen planten. Het was een koude, maar prachtige dag! Wij werden geholpen door ruim 35 vrijwilligers. Tijdens de pauze is iedereen voorzien van eigen gebakken cakes, verse koffie en heerlijke zelfgemaakte soepen met broodjes. Het was een gezellige en drukke dag!

Wij willen iedereen bedanken die met de eerste 2 plantdagen heeft geholpen, op welke manier dan ook.

📷Marly De Kok

29 november 2022 – Terugblik op de eerste bomen plantdag van 19 november 🌳

Op deze dag zijn er 50 bomen geplant door ruim 25 vrijwilligers. De eerste boom is geplant door de PG Varsseveld, die door voorfinanciering van de grond dit project mogelijk maakt. Wij willen nogmaals iedereen bedanken voor de hulp!

23 november 2022 – Interview met Univé Buurtfonds

Een tijdje terug hebben wij een leuk interview over het Boskapellebusken gegeven bij het Univé buurtfonds. Zij steunen ons financieel voor het plaatsen van een overkapping die geschikt is voor ontmoeting en activiteiten.

Lees hier het interview ⤵️

https://www.unive.nl/over-unive/buurtfonds/boskapellebusken

21 oktober 2022 – Plantdagen 🌳

We gaan starten met het planten van bomen! Op zaterdag 19 & 26 november gaan we beginnen met het planten van de bomen op het Boskapellebusken🌳 Lijkt het je leuk om ons hierbij te helpen, meld je dan aan! Wij kunnen vele handen gebruiken.

Op zaterdag 19 november planten we de bomen, op zaterdag 26 november het bosplantsoen, dat is kleiner spul waarvan er veel de grond in moet. Voor de bomen worden de gaten machinaal gegraven. Het bosplantsoen planten we met een spade (graag zelf meenemen). We starten beide ochtenden om 9.00 uur met een korte instructie. We gaan door tot het klaar is. Maar ook als je maar een paar uur tijd hebt ben je van harte welkom. Ook ouders met kinderen zijn van harte welkom. We maken er een gezellige dag van voor jong en oud.

Wil je graag meer weten over het planten van de bomen, dan ben je welkom op de informatieavond over de plantdagen op dinsdag 15 november om 20:00 uur in het Buurtschapshuis. Hiervoor graag even aanmelden via boskapellebusken@gmail.com.

20 oktober 2022 – Boskapellebusken: het gaat door!🌳

Het hele jaar 2022 zijn we druk geweest met het uitwerken van de plannen en het regelen van geld om deze uit te kunnen voeren. Inmiddels hebben we van maar liefst 10 fondsen en subsidieregelingen een toezegging, bij elkaar voldoende om de aanleg en de inrichting te kunnen betalen. Heel blij zijn we ook met een bijdrage van de ouderraad van de school, waarmee we een mooi speeltoestel kunnen aanschaffen. Naast de aanleg hebben we ook te maken met de kosten van de grond. Deze zijn nu voor ruim 80% gedekt, dankzij een mooie toezegging van de provincie, Royal Kaak en een flink aantal mensen die een of meer m2 hebben gesponsord. Hiermee durven we het aan om te starten!

D’RAN💪🏻

18 oktober 2022 – Nieuwe tussenstand vierkante meters

De nieuwe tussenstand is bekend: 1.680 m2 is momenteel gesponsord. Wat een prachtige hoeveelheid!
Help jij ook mee om het Boskapellebusken te realiseren? Kijk dan onder “Vriend worden” en ontdek hoe je kunt bijdragen

24 september 2022 – Burendag
De Sinderense burendag vond i.v.m. de weersverwachting plaats in het Buurtschapshuis ☔️ Het was een zeer geslaagde middag met een gezellige opkomst. Wij danken alle vrijwilligers die geholpen hebben om de burendag tot een succes te maken en natuurlijk alle bezoekers voor hun interesse en komst! 👋

10 september 2022 – Uitnodiging burendag

Op zaterdag 24 september is het de nationale burendag: het perfecte moment om gezellig samen te komen. We grijpen deze dag aan voor een Sinderense burendag op het perceel van het Boskapellebusken. Je wordt niet alleen bijgepraat over de laatste stand van zaken, maar er staan ook een aantal leuke activiteiten op de planning:

– Muzikale acts voor jong en ouder
– Doe mee aan de cake bakwedstrijd (cake inleveren bij de jury om 13.45 uur) en maak kans op een leuke prijs
– Neem je vlieger mee, zodat we samen kunnen vliegeren
– Leuke spellen voor kinderen
– Kampvuur met lekkers

De toegang is gratis, dus kom gezellig naar het Boskapellebusken op de hoek van de Kapelweg en de Boskapelle. Bij slecht weer wijken we uit naar het Buurtschapshuis.

Wat: Sinderense burendag
Wanneer: Zaterdag 24 september van 14.00 – 17.00 uur
Waar: Boskapellebusken (Kapelweg/Boskapelle)
Wie: Iedereen die zich betrokken voelt bij Sinderen en/of het Boskapellebusken

SCHIK op Sinderen is die dag ook aanwezig en bij hen kun je op eigen kosten een consumptie op kopen.

Wij kijken uit naar je komst. Hopelijk tot dan!

6 juli 2022 – Nieuwe tussenstand vierkante meters

De nieuwe tussenstand is bekend: 920 m2 is momenteel gesponsord. Wat een prachtige hoeveelheid!
Help jij ook mee om het Boskapellebusken te realiseren? Kijk dan onder “Vriend worden” en ontdek hoe je kunt bijdragen.

27 mei 2022 – Leerlingen denken mee over het Boskapellebusken

Onderstaand bericht verscheen vandaag op de website van de Gelderse Post: https://www.geldersepost.nl/nieuws/onderwijs/421544/leerlingen-denken-mee-over-het-boskapellebusken

SINDEREN – Na twee geslaagde informatieavonden over het Boskapellebusken op Sinderen werd het tijd om de kinderen uit het dorp mee te laten denken. Jurgen Hulst, lid van de werkgroep, presenteerde het plan aan de leerlingen van OBS de Wegwijzer op Sinderen en vervolgens mochten de kinderen zelf aan de slag met hun plannen voor het buurtbos. 

Op het perceel grenzend aan de Kapelweg en de Boskapelle gaat een buurtbos gerealiseerd worden. De plannen zijn in een vergevorderd stadium, dus het werd hoog tijd om ook de kinderen uit Sinderen te vragen naar hun ideeën. Na de presentatie over het Boskapellebusken mochten de kinderen van groep 4 en 5 zelf hun plannen gaan ontwerpen en ze zaten boordevol nieuwe ideeën: een uitkijktoren, een klimtoren, zwembaden, waterbak voor honden, maar ook de mogelijkheid om met je pony naar het buurtbos te kunnen gaan werden genoemd. “Het Boskapellebusken gaat echt een ontmoetingsplek voor jong en oud worden en daarom vonden we het zo belangrijk om de kinderen ook bij dit project te betrekken”, aldus Jurgen. 

Een week later werd het plan aan groep 7 en 8 gepresenteerd en mochten zij hun creativiteit de vrije loop laten. Deze leerlingen zagen het wel zitten dat er o.a. een wifi-punt komt, een knuffelplek met dieren, klimtouwen tussen de bomen, een skatebaan, fonteinen, trampolines, een pannaveldje en een boomhut. “Het was echt fantastisch om te zien hoe enthousiast alle kinderen waren en hoeveel goede ideeën ze hebben. Niet alleen heel creatief, maar ook praktische aandachtspunten zoals bijvoorbeeld een fietsenstalling en een ondergrondse prullenbak à la Holle Bolle Gijs”, vertelt Jurgen.

De werkgroep Boskapellebusken gaat nu kijken hoe de ideeën van de kinderen verwerkt kunnen worden in het plan. Met name de uitkijktoren werd direct heel goed ontvangen. Om dit prachtige buurtbos te kunnen realiseren is de werkgroep op zoek naar donateurs en sponsoren. Wil je meer weten over het Boskapellebusken? Neem dan een kijkje op de website: http://www.boskapellebusken.com

8 mei 2022 – Theater op de fiets – Openluchtvoorstelling op Sinderen door Spot

Na het succesvolle HARTSTOCHT EN HEBZUCHT OP SINDEREN, van zeven jaar geleden, is er nu een vervolg. Theatergroep Spot Doetinchem speelt samen met ’Stichting Kerk- en Fietspaden Sinderen en Omstreken’ de openluchtvoorstelling: HOE TOEVALLIG KAN HET ZIJN?

Tijdens een prachtige fietstocht door het Sinderense buitengebied, over vooraf geselecteerde Kerk- en fietspaden, worden op vijf verschillende locaties scenes gespeeld die samen het verhaal vormen over een vete tussen twee denkbeeldige Sinderense families door de laatste vijf of zes eeuwen heen. Realisme en surrealisme wisselen elkaar vrijelijk af, hetgeen het publiek soms wel eens even op het verkeerde been kan zetten… Maar dat is Spot!

Graag zien we u voor een heerlijk middagje Theater-op-de-Fiets.

Startpunt: Buurtschapshuis te Sinderen.
14 mei – 15 mei – 21 mei – 22 mei
Twee voorstellingen per dag: 10.30 uur en 14.30 uur

Meer informatie: https://spottheater.nl/
Bestel hier je tickets: https://events.flextickets.nl/event2/theatergroep-spot

22 april 2022 – Tussenstand gesponsorde vierkante meters

De eerste tussenstand is bekend: 371 m2 is momenteel gesponsord. Wat een prachtig begin!
Help jij ook mee om het Boskapellebusken te realiseren? Kijk dan onder “Vriend worden” en ontdek hoe je kunt bijdragen.

9 april 2022 – Paasevent op tweede Paasdag op Sinderen

Het paasevent bij Auto Westerveld op Sinderen is terug en wij zijn er dit jaar ook bij. Willen jullie meer te weten komen over de plannen van het Boskapellebusken? Kom dan gezellig langs, wij staan jullie graag te woord.

📍18 april van 11:00-17:00 uur. Hopelijk tot dan👋🏻

Er is van alles te zien en te beleven tijdens het paasevent. Samen met een grote club ondernemers gaan we er een gezellige dag van maken!

21 maart 2022 – Rekeningnummer Boskapellebusken
Wat fijn om te zien dat de eerste donateurs zich al hebben gemeld en er ook al de nodige m2 zijn gesponsord. Wel kregen we de vraag of het rekeningnummer wel correct is en daar willen we graag een toelichting over geven. Het rekeningnummer (te vinden onder ‘Contact’) staat op naam van de Stichting Kerk- en Fietspaden. Dankzij deze samenwerking is het (nog) niet nodig om voor het Boskapellebusken een nieuwe stichting op te richten. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook geld. De Stichting Kerk- en Fietspaden heeft een apart nieuw rekeningnummer aangevraagd voor het Boskapellebusken zodat de financiën wel gescheiden blijven. Mocht je dus een bedrag willen overmaken om dit project te ondersteunen, dan klopt het dus dat de tenaamstelling st. Kerk- en Fietspaden is.

Tevens is Stichting Kerk- en Fietspaden een ANBI stichting, dus giften zijn aftrekbaar.

15 maart 2022 – Terugblik informatieavond
Gisteravond vond de tweede informatieavond over het Boskapellebusken plaats. De huidige stand van zaken werd gepresenteerd door de werkgroep aan een grote groep geïnteresseerden. Wat fijn om te zien dat er ruim 50 mensen aanwezig waren: wat een grote opkomst, dank!
In kleinere groepen is er gebrainstormd over “hoe zorgen we samen dat het Boskapellebusken goed gebruikt gaat worden?”. Er zijn fantastische ideeën geopperd voor verschillende leeftijdscategorieën waar we mee aan de slag kunnen.

Kon je niet aanwezig zijn of is je op een later moment nog een idee te binnen geschoten? Meld je dan bij de werkgroep door het contactformulier in te vullen of een mail te sturen naar boskapellebusken@gmail.com.

9 maart 2022 – Plaatsen spandoeken
Vandaag zijn er twee spandoeken geplaatst op het weideperceel. Eén staat er aan de zijde van de kapelweg en de andere aan de kant van de Boskapelle. Hiermee hopen we de zichtbaarheid van het project “Boskapellebusken” te vergroten. Ook roepen we hiermee mensen op om deze website op te zoeken en donateur/vrijwilliger te worden.

Spandoek aan de Boskapelle
Spandoek aan de Kapelweg

1 maart 2022 – Uitnodiging informatieavond
Op maandagavond 14 maart vindt er weer een informatieavond over het Boskapellebusken plaats om 20.30 uur in het Buurtschapshuis op Sinderen. Tijdens deze avond praat de werkgroep alle aanwezigen bij over de stand van zaken en blikken we vooruit. Ook gaan we graag met elkaar in gesprek om de vraag “Hoe zorgen we ervoor dat het buurtbos volop gebruikt gaat worden?” te beantwoorden.

Iedere geïnteresseerde is van harte welkom op 14 maart in het Buurtschapshuis. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Hopelijk tot dan!